At vende hjem

Jeg er vendt hjem mange gange og på mange planer i mit liv. Jeg har gransket, pillet i og arbejdet med min fortid på kryds og tværs, op og ned og alt derimellem. Jeg har modvilligt vendt mig om og stirret direkte ind i mine forældres sorgfulde, magtesløse skæbne. Jeg har mest af alt gjort det af nød - nødvendighed vel at mærke. Og gud ske tak og lov for at smerten var uundgåelig, for ærligt, jeg har en medfødt evne til at fortrænge mørket og søge lysets evige frelse. 

Men denne gang er det anderledes. Jeg er ikke vendt hjem af nød men af lyst. Jeg er vendt hjem på det fysiske plan for at se på den setting, der rummede min barndoms oplevelser, fra det genvundne hjem indeni mig.

Jeg er vendt hjem af nysgerrighed og kærlighed. 


Read More
Dating kulturen anno 2018 - Er vi endelig ved at vågne op og forstå at vi må vende blikket indad, hvis vi vil give kærligheden en chance?

af ID - Body essence psykoterapeut & spirituel mentor, Manookah Soffiah

I tirsdags var jeg til foredrag med Kirk Rønler, sexolog studerende og forfatter til bogen ' Sådan får du en kæreste'. Foredraget var en revideret udgave af et foredrag med samme titel som bogen og titlen på dette foredrag var da også ændret til: 'Lær hvorfor du ikke bare får en kæreste'. Netop dette, synes jeg, bærer hele pointen i sig og vidner om en udvikling hos foredragsholder, der, i min optik, gjorde foredraget vedkommende som et vigtigt indspark til den kærligheds og dating kultur anno 2018, der på mange måder, er præget af overfladisk bedømmelse, performance og quick fixes.

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom part 5.

En morgen skete der, det besynderlige, at min far vågnede med en helt blå i pande!

Som sædvanlig var jeg stået op tidligt og da jeg skyndte mig ind i stuen, for at vække ham ( han sov i sin store dobbelt seng derinde), opdagede jeg til min store overraskelse at hele hans skaldede pande og en del af hovedet var smurt ind i noget ubeskriveligt blåt


...............................................

'Far far, kaldte jeg, ivrig efter at få ham vækket, så han kunne høre hvad natten øjensynligt, havde bragt ham. 'Du er helt blå i panden', fremstammede jeg, lettere overrasket over fænomenet og samtidig spændt på at opklare dette åbenbare mysterium.

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 4

Min far og jeg var hvert år på sommerferie i mine bedsteforældres sommerhus i Rørvig. Det var nogle af de lykkeligste øjeblikke i min barndom, ikke mindst fordi min far ofte var ædru i de perioder. Vi brugte således mange timer sammen b.la. med at spille badminton og crocket på den store naturgrund, som min farfar passede. Derudover cyklede vi lange ture i den smukke natur omkring Rørvig og tog ofte til havnen eller stranden. Selv når min far var ædru kunne ur-komiske begivenheder dog sagtens opstå, ja det hørte vel nærmest til sjældenhederne, hvis de ikke gjorde. En af de mest komiske situationer opstod netop en dag, efter en cykeltur til stranden
………………………………………………….

Read More
In transition

From Mama India to my Northern center

Am back in Denmark after a truly wonderful 7 weeks retreat in Varkala, Sout India. My body is in Denmark, my soul in India and the rest in that strange state of being in between worlds, lifes, dimensions - in transition.

Being a mutable soul, with a life path of multi creative, cultural and dimensional living, I am somewhat very familiar with the transitional state and yet I find it a mystery with deeper layers, than I might be capable of perceiving fully in this moment. Almost like a portal, that, as the days are passing on, is slowly closing, that is, if I dont stay fully aware of its potential. The potential of keeping my new indian state of being in this northern fisical reality. The potential of being in India inside, while my body interacts in this so - called, danish piece of land.

Read More
Surrender

Surrender to the life that is always unfolding around you
Just waiting for you to accept
Surrender to the love that was and will always be
Right in the consciousness of your presence

Surrender,
it is not all up to you
There is help everywhere
let go and allow
And you will see that everything was always written anyway
Always unfolding, only blocked by your stubborn unwillingness to see
Too see that you are only the passive part of the cosmic dance of life
Even trying, you will never succeed to lead
On the contrary that will make you suffer
Being the main cause of stress, illness, imbalance in every form

Read More
ODE TIL DET FORHÆRDEDE HJERTE

Tunge tilstande, tunge sind
Så godt som umuligt at lukke lyset ind

Ind bagved hvor kærligheden bor
Ind til hjertet, der hvor alting gror

Afmagt og modstand deraf
Giver det virkelig nogen mening at bære nag?

Har du overvejet at åbne dit forhærdede hjerte?
At inkludere kærlighed, skygger og smerte

Uundgåelig er vejen gennem dit dybeste sår
Spørgsmålet er ikke om, men hvornår?

Tiden er kommet til det endelig valg
Kærlighed eller forfald 

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 3

Min far var ikke den eneste original, der boede på Enighedsvej 16, omend den mand jeg vil beskrive i det følgende, var af en helt anden karakter. Preben Sonne var mildest talt ikke det mest medgørlige menneske at omgås og jeg husker tydeligt hvordan jeg var bange for ham, da jeg var lille. Han var lidt af et monster, med hang til endnu større mængder af alkohol end min far og med en konstant krævende, bitter attitude. Ja han var vel bortset fra det, nærmest modsætningen til min fars uskyldige, umiddelbare væsen. Min far var dog endnu mere bange for ham end jeg og frygten for Preben Sonnes kommando ordrer, kunne få ham til næsten hvad som helst som feks. at kravle over diverse hegn og bane sig vej igennem haver med bede, bare for at undgå at blive set. Undgåelses strategien var også på færde her!

…………………………………..

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 2

Nu har nogle af jer jo læst første del af føljetonen om min far og ved derfor hvordan han, udover alle de andre ting, havde det sært akavet med at lukke folk ind og tage telefonen. Det var for at sige det mildt, ikke helt let for sådan en nysgerrig lille sjæl som mig, som så utrolig gerne ville finde ud af hvem det var, der bankede på eller ringede til os – også udover Lasse Guitar  Som det er med børn, der gerne vil noget, udviklede også jeg en evne til at sørge for alligevel at få min vilje, i det her tilfælde ofte at få åbnet døren eller taget telefonen inden min far nåede at råbe: Du skal ikke lukke/ tage den. Smart eller…  Den følgende historie er en af mine favoritter, så komplet tosset og helt sikkert en af de oplevelser, der har lagt basen for min højt udviklede evne til at finde kreative løsninger selv i de skøreste situationer.

Read More
At give afkald

At give afkald er at give slip. Men hvis vi giver helt slip, hvad er der så tilbage? Hvis vi ikke forcerer noget, men bare er, hvilke mennesker, situationer og livs omstændigheder manifesterer sig så?

Dette har at gøre med loven om affinitet(tiltrækning) og spørgsmålet her er; hvad tiltrækker vores essens sig naturligt? Modsat hvad tiltrækker vores Ego sig, som jo kæmper med at ville have alting på en bestemt måde. En ting er sikkert, Ego’et vil under alle omstændigheder tiltrække sig situationer, mennesker og omstændigheder, der kræver mere kamp. Lige tiltrækker lige, hvorved vores essens vil tiltrække sig det, der faktisk korresponderer os på et dybere plan. Men det kræver at vi giver slip og dermed giver afkald på det, som vores Ego er overbevist om vi har brug for…

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 1

Efter utallige opfordringer fra venner og bekendte, kommer der nu endelig en føljeton til ære for min elskede far og hans skøre, hjertevarme væsen.

Min far døde i 2002, 51 år, af lever svigt grundet mange års misbrug af alkohol, men på trods af hans tragiske skæbne og alt det svære, der fulgte med en barndom med ham ved roret, husker jeg allermest de mange spidsfindige og dybt komiske situationer. Efterhånden som jeg har fortalt dem vidt og bredt, er det blevet til små historier, som hver evig eneste gang åbner mit hjerte og forbinder mig med min far i mig. Det er disse historier jeg vil dele med jer. Feel free to laugh – Jeg sikker på min far griner med hinsides og jeg selv har svært ved at holde (latter) tårerne tilbage, når jeg beskæftiger mig med disse ur-komiske minder. Og bare lige inden I begynder at tvivle – JA, det er rigtige historier!

Read More
Tanker fra en 'Free Spirit'

Det er den tid på året, hvor den ene, af de to store lommer af frihed, jeg har indkorporeret i mit livs design, har indfundet sig. Det er sommerferie og tid til at være. Det er den periode, hvor jeg er taget væk for at få dagligdagen lidt på afstand og hvor jeg i ro og mag kan beskæftige mig med mine yndlings aktiviteter; at være, sanse og tænke store tanker, som jeg derefter kan lade flyde igennem mig og ned på et stykke papir eller en skærm. Voila! Her er nogle af dem.

Jeg føler mig dybt taknemmelig for denne frihed og hører ofte kommentarer som: hvor er du heldig og bare det var mig. Men sandheden er det ikke har noget med held, men til gengæld en hel masse med en lang række bevidste valg at gøre. En kontinuerlig og kompromisløs prioritering, som naturligvis har krævet sine fravalg. Når vi siger JA til noget, må vi sige Nej til noget andet. Det er logik for både fritgående og burhøns, men spørgsmålet er hvor mange, der lever efter det? Altså af mennesker..

Read More
Hvilke spørgsmål stiller du?

I mit daglige arbejde som psykoterapeut  oplever jeg hvordan utrolig mange mennesker lever ud fra devisen om at man må knokle og gå på kompromis med sig selv for at blive lykkelig. Jeg har længe gået og tænkt over det paradoksale i at stort set ingen nogensinde spørger sig selv, hvordan de kan opnå det liv de egentlig drømmer om, hvor de vel at mærket ikke behøver at gå på kompromis med deres dybere værdier og daglige velvære…Jeg må konstatere at spørgsmålet i sig selv kræver en vis forestillingsevne, mod og en god portion frækhed, for når jeg præsenterer tanken for mine klienter, bliver jeg som oftest mødt med en undren og en kan- man virkelig tillade sig at forestille sig det attitude..

Read More
"Fri os af de bånd, vi binder hinanden med"

Om parforhold set i et større perspektiv

Bortset fra et fåtal, der oprigtigt føler at kerne familien er selve meningen med livet, så oplever jeg, at mange moderne mennesker har brug for at mærke en større mening med deres parforhold. Tryghed, komfort og tilknytning er ikke længere nok, i hvert fald ikke hvis vi samtidig vil have et levende parforhold, dvs. et forhold med gnist, gensidig spejling og udvikling.

Mange parforhold går i opløsning, fordi en eller begge parter er ‘faldet i søvn’ og har lullet sig ind i illusionen om at ‘den trygge comfort zone’ er nok. Dermed har de glemt det faktum, at selve livet består i bevægelse og forandring og at menneskets dybeste drift, om end det er ubevidst, er udvikling. Ligesom en plante, der naturligt strækker sig mod lyset for at vokse, vil menneskets naturlige bevægelse være derhen hvor det kan udvikle sig og som bekendt sker denne udvikling udenfor vores comfort zone. 

Read More
Being

Everything will unfold itself as its supposed to.

Be patient and trust the process. Trust, that something so much bigger than you and your little head.

Dont force – flow.

Let go of every idea of how it should look Like, of how long it should take, even of any possible outcome.

Re- connect to your own being and the no -agenda mind. Everything is Right now.

Be your Dream. Be you. Be present. Be a human being instead of a human doing.


It is time to focus on the being in your actions instead of the action itself. Of the purpose instead of the goal. Of the intention instead of the outcome.

 

Read More
Lys

Selvom lyset kun lige skimtes langt ude i horisonten, må vi ikke glemme at det er der. Vi må holde fokus på det og undgå at miste retningen mens vi dealer med mørket omkring os.

Da jeg var omkring 7 år, så jeg for mit indre blik en lang tunnel med et meget lille lys for enden. Det var tydeligt at vejen mod lyset var lang og sej og jeg havde kun to muligheder. Enten kunne jeg lægge mig ned og give op på forhånd eller også kunne jeg samle al min indre kraft og gå mod lyset uden at lade noget stoppe mig. Jeg valgte det sidste og i dag er jeg nået frem i lyset. Mit liv er nu fyldt med glæde, kærlighed, kreativitet, frihed, fred, harmoni og autencitet.

 

Read More
2017 - Den nye tid

Et nyt år, en ny tid, en ny vej er ved at indfinde sig og kræver at vi er åbne og modtagelige for forandring. Villige til erkende vores fejltagelser, til at indse at vi må stoppe med at lyve for os selv og omverdenen og begynde at leve vores liv på et ærligt udgangspunkt. Et helt ærligt og rent udgangspunkt. Det er ikke let, men det er nødvendigt, hvis vi vil opnå et lykkeligt liv.

Hvis vi ikke tager valget og comitter os til den nye vej, vil konsekvenserne blive værre på personligt plan, i grupper, systemer, lande og i verden.  Alt det falske skal nedbrydes nu for at vi kan skabe grobund for et nyt bæredygtigt fundament og vi må forstå at det at give op, ikke er et nederlag, men derimod et afgørende skridt for at udvikling kan finde sted – at give bolden op til noget større, at overgive sig i tillid. Istedet for at bruge vores stædige vilje til at holde fast, fortsætte af samme spor, køre sig selv, andre, organisationer, lande og vores klode i sænk, må vi vende den mod det nye og iværksætte den, hver eneste gang vi vakler, hver gang vi føler os usikre og utrygge, ligesom et barn der stædigt vakler afsted på sine små ben fordi det vil lære at gå.

Read More
Ærlighed

Trangen til ærlighed har ramt mig. Den der skindbarelige og til tider smertelige ærlighed, som kræver sine ofre. Trangen til at ofre mit ego på bålet og lade stå til. To let it be – as it is. Og til at udtrykke det også når det ikke lyder godt, virker uforståeligt eller ingen klare svar indeholder. Og ikke mindst når det rammer ind i andres skygger og aktiverer dem.

Bare være med sandheden og den usikkerhed, der nogle gange følger med eller ligefrem er en del af den…. Være i tomrummet, i overgangene og give dem lov til at være overgange uden at forcere en form nedover dem. Uden at analysere, rubricere, organisere eller skabe en pæn hylde til dem. Uden at kontrollere.

At være i rodet, i det farverige kaos, hvoraf kreativiteten kan få frit løb og der pludselig, når timingen er der, opstår et en tydelig form, et maleri, en manifestering af energi i fysisk form, som giver et eller andet finger prej om vores liv. Den form for kaos som vi måske alle søger og samtidig løber fra så snart den opstår. Men måske er det netop i dette kaos at vi får mulighed for at stille de rette spørgsmål og stille os åbne for svarene. Netop der hvor der er rum nok til at svarene kan komme til os.

Read More
Den kraftfulde overgivelse

En morgen i september 2015 vågnede jeg med en sær vished om at jeg skulle ud på en længere rejse. Jeg har imidlertid rejst meget i mit liv og netop på den tid, havde jeg ingen umiddelbar lyst eller planer om endnu et eventyr. Derfor vidste jeg at impulsen kom fra et dybere sted. Altså ikke fra min egen lille vilje, men derimod fra mit inderste – min sjæl. Det flow og den viden jeg spontant besad om denne rejse bekræftede mig kun. Da jeg efter et par dage var booket ind på et ayurvedisk retreat i Indien og havde købt min flybillet, var der ingen vej tilbage.

Det flow der omgav denne rejse var gennemgående – fra første spæde ide til sidste uges indsigt om forlængelse af opholdet. Hele processen var båret af noget andet, noget større, som en medvind der fulgte mig undervejs.

Med flow mener jeg den bevægelse, som vi ikke selv skaber og forcerer igennem, men derimod overgiver os til. Som at lægge sig i en flod og flyde med strømmen i stedet for af alle kræfter at kæmpe imod eller forsøge at svømme et bestemt sted hen. Det vil sige, når vi overgiver os til flow, så søger vi ikke længere et bestemt resultat, vi har ingen agenda men giver målet over til noget større. Vi erkender simpelthen, at der er en større mening, som vi måske ikke lige pt kan forstå med vores lille hoved, men som senere vil vise sig.

Read More
Kærligheden er....

Processer arbejder i mig. Tid er en illusion, der findes kun sandhed. Kærligheden lever, og har, lige som alt andet levende, brug for luft, næring, ro og tillid. Uden tillid kan kærligheden ikke leve. Jeg er nødt til at stå i min sandhed, at være sand mod mig selv, no matter what. At lade verden falde sammen i tillid til sandheden, det er mit lod, det er der kærligheden lever.

Det er når vi tager det risikable skridt, hvor vi slipper, i tillid til, at alt må gå som det skal, med et non- goal mindset, i åbenhed, i surrender. Da lader Gud livet udfolde sig for vores fødder. Da modtager vi alt hvad vi nogensinde har turdet drømme om, og chokeret og forundret står vi tilbage og håber på at huske det til næste gang, vi bliver konfronteret med kærlighedens sur- søde dualitet.

I min søgen efter kærligheden i dig og imellem os, er det umuligt at leve den, fordi jeg igen har glemt, at den findes inde i mig. Fordi jeg igen har glemt den dybere sandhed om kærlighedens væsen: jeg er kærlighed lige såvel som du, og når vi begge er den, ja så kan vi mødes i kærlighed. Så kan vi være “in love”. 

Fordi kærlighed handler om at give og kun egoet handler om at tage. Det ego som, på forunderligvis, hver gang, får listet sig ind på mig, i klædt som kærlighed og som får hvisket til mig, at jeg må holde fast, at jeg må søge, forcere, anstrenge mig, kæmpe. Det ego, som efterlader mig frustreret, frygtsom og i underskud. Et underskud, der igen gør mig desperat for at finde tilbage til kærligheden.

 

Read More