YTRINGS FRIHED = YTRINGS ANSVAR

Ytringsfrihed og ytrings ansvar må gå hånd, hvis der skal være en mening i galskaben. Sidstnævnte måske et begreb man burde indføre i den offentlige debat!

Astrologisk handler det om balancen eller om en evig konflikt imellem Saturn (ansvar) og Uranus (frihed). 

Et grundvilkår de fleste kender og som nogle oplever, som et gennemgående livstema. Alle må vi dog tage stilling til hvordan den balance skal være i vores personlige liv og på et større plan i vores samfund. 

Den nødvendige konklusion, som uundgåeligt vil komme med erfaringen (Saturn) er at jo mere ansvar du er villig til at tage på visse områder, jo mere frihed, vil du opnå på andre eller i nogle tilfælde på samme. Der findes ikke frihed uden ansvar, for konsekvenserne (Saturn) vil ramme før eller siden, det er kun et spørgsmål om tid ( Saturn). 

Read More
DEN HEMMELIGE NARCISSIST - Om vejen fra fangeskab til frihed

I denne tid blir der talt meget om narcissister og de fleste ved lidt om den klassiske narcissist, med det store ego og ofte charmerende, seksuelle udstråling. Derimod ved stort set ingen noget om den modsatte type, nemlig den hemmelige ( også kaldet den depressive/ sårbare/ skrøbelige) narcissist, som han/ hun blir kaldt i forskellige beskrivelser. 

På grund af egen erfaring og på trods af min, som psykoterapeut, naturlige modvillighed imod at sætte diagnoser på mennesker, har jeg på hjerte at oplyse om og tydeliggøre 'faren' ved at indlade dig på et intimt forhold med denne type personnage. Simpelthen fordi jeg på egen krop har mærket den 'forbandelse' det kan være. Jeg bruger ordet 'forbandelse' meget bogstaveligt her, fordi den type manipulation, der er tale om, omend på ubevidst plan, ikke må undervurderes. Der er en grund til at diverse eksperter på området, kalder den klassiske narcissist for 'A walk in the garden' i sammenligning med den hemmelige. 

Read More
GRATITUDE

We use to think we have a right to be here, to have this and receive that...

When really life is a gift, as every happy moment, every kiss, every smile, every kind word, caring touch, stunning sunset are all divine blessings...

None of it is to take for granted but all should on contrary leave us with a deep sense of gratitude...

Be grateful my dear, one day you wont have life anymore, your loved ones will die, your body will hurt, your outer beauty will vanish and your pay check wont look the same ...

Instead of focusing on what you don't have, never had or what you lost, be grateful for whatever you have, even little or whatever is given to you even simple...

Being grateful will not only make you much more happy, it will also activate an ancient, spiritual law, creating more of all that, which you are grateful for...

Try it next time you start getting ambitious, hunting the perfect life, perfect partner, perfect vacation ect...

Read More
M E D A F H Æ N G I G - et forsvar & en forbandelse

Jeg var afhængig. Ikke af alkohol, stoffer, spil, mad eller shopping men derimod af at hjælpe andre mennesker.

Mit system var simpelthen så sporet ind på det, at livet føltes tomt uden, men hvor det før var på den der irriterende, MED afhængige måde, som styrede stort set alle mine valg, er det idag en veludviklet evne og livsindstilling. 

Hvor jeg før tonsede rundt for at ‘fikse’ alle andres problemer ( også dem, der ikke havde bedt om det), lever jeg nu af at vise vej til alle dem, der rent faktisk er klar.

Hvor jeg før gang på gang og hovedkuls (hver gang vel at mærke) forelskede mig i håbløst tillukkede - afhængige mænd og brugte alt min energi på at forsøge at åbne dem op ( fordi jeg, for alt i verden, ville undgå at mærke min egen smerte), er jeg idag i stand til at hvile i mit eget selskab og til at udtrykke og prioritere mine egne behov. 

Read More
Noura Manookah Soffiah Lerche
SELV VÆRD - Om hvordan dårligt selvværd i mange år afholdt mig fra at lade mit lys skinne

I mange år troede jeg fuldt og fast på, at jeg var mindre værd end andre, simpelthen fordi jeg kom af en dysfunktionel familie. Fordi jeg spejlede mig i mine forældre, som skammede sig så meget over at være ‘forkerte’ og måske allermest pga. det faktum at de begge tabte kampen mod den skam. 

Min far omtalte ofte ‘de pæne, succesfulde, borgerlige’ alias de fleste normalt fungerende mennesker og fik uden så mange ord fastslået, at det var VI ihvertfald ikke. Og ikke mindst, at VI tog afstand fra dem.

Read More
Noura Manookah Soffiah Lerche
SENSITIV - Om min egen rejse som sekstakket væsen i en firkantet verden

Jeg er sensitiv - forstået på den måde at verden, mennesker og energier påvirker mig i en grad, jeg ikke kan ignorere.

Sådan har det altid været, men hvor det før hen var et ubevidst handicap er det nu blevet en bevidst styrke.

Der findes mange forskellige måder at være sensitiv på og i mit tilfælde, forholder det sig sådan, at jeg rimelig hurtigt får nok af alting. 

Og med alting mener jeg virkelig ALT - det ubehagelige OG det skønne. 

Jeg bliver simpelthen overstimuleret og bliver nødt til at trække mig, for at finde ro og lade op. 

Read More
Noura Manookah Soffiah Lerche
'OFF day' - Hvordan kommer du tilbage til dig selv?

Igår havde jeg en ‘Off day’. En af de dage, hvor kontakten til mit højere selv simpelthen er ‘switched off’ eller ihverfald skruet gevaldigt ned. 

På sådanne dage, som heldigvis sker sjældnere og sjældnere i mit tilfælde, føler jeg en tomhed og tristhed, der gør mig mismodig. Lidt ligesom en baby, der ikke føler sig fyldt op, sådan har jeg det. Jeg føler mig alene og dermed uden mening her, fordi det meningsfulde ved at være her på jorden jo i høj grad involverer samspillet med andre mennesker. At være noget for nogen, at udveksle kærlighed og dele erfaringer, indsigter mm. 


Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 6

Det er længe siden, der er kommet en far historie og i anledning af at jeg denne sommer har brugt en del tid på at forbinde mig med mit gamle hood Charlottenlund, synes jeg det var en passende lejlighed. Følgende historie er fra min teenage tid

Efter 9 års folkeskole med diverse død pinlige forældre møder, hvor min far næsten uden undtagelse mødte op med 'kineser øjne' og altid tyve min ind i mødet, følte jeg, en dyb trang til forandring. En forandring, der måske nok i bakspejlet var en flugt fra mine skæve realiteter, men som ikke desto mindre, syntes nødvendigt på tidspunktet. Det var tid til at vælge gymnasium og istedet for at vælge det lokale Ordrup gymnasium, som de fleste af mine klasse kammerater, søgte jeg væk og hen til noget, som jeg troede ville kunne skjule mit så 'uperfekte' liv derhjemme. Det blev dog blot endnu mere tydeligt, hvordan kontrasterne eksisterede i bedste velgående både i og udenfor mig. 

Read More
At vende hjem

Jeg er vendt hjem mange gange og på mange planer i mit liv. Jeg har gransket, pillet i og arbejdet med min fortid på kryds og tværs, op og ned og alt derimellem. Jeg har modvilligt vendt mig om og stirret direkte ind i mine forældres sorgfulde, magtesløse skæbne. Jeg har mest af alt gjort det af nød - nødvendighed vel at mærke. Og gud ske tak og lov for at smerten var uundgåelig, for ærligt, jeg har en medfødt evne til at fortrænge mørket og søge lysets evige frelse. 

Men denne gang er det anderledes. Jeg er ikke vendt hjem af nød men af lyst. Jeg er vendt hjem på det fysiske plan for at se på den setting, der rummede min barndoms oplevelser, fra det genvundne hjem indeni mig.

Jeg er vendt hjem af nysgerrighed og kærlighed. 


Read More
Dating kulturen anno 2018 - Er vi endelig ved at vågne op og forstå at vi må vende blikket indad, hvis vi vil give kærligheden en chance?

af ID - Body essence psykoterapeut & spirituel mentor, Manookah Soffiah

I tirsdags var jeg til foredrag med Kirk Rønler, sexolog studerende og forfatter til bogen ' Sådan får du en kæreste'. Foredraget var en revideret udgave af et foredrag med samme titel som bogen og titlen på dette foredrag var da også ændret til: 'Lær hvorfor du ikke bare får en kæreste'. Netop dette, synes jeg, bærer hele pointen i sig og vidner om en udvikling hos foredragsholder, der, i min optik, gjorde foredraget vedkommende som et vigtigt indspark til den kærligheds og dating kultur anno 2018, der på mange måder, er præget af overfladisk bedømmelse, performance og quick fixes.

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom part 5.

En morgen skete der, det besynderlige, at min far vågnede med en helt blå i pande!

Som sædvanlig var jeg stået op tidligt og da jeg skyndte mig ind i stuen, for at vække ham ( han sov i sin store dobbelt seng derinde), opdagede jeg til min store overraskelse at hele hans skaldede pande og en del af hovedet var smurt ind i noget ubeskriveligt blåt


...............................................

'Far far, kaldte jeg, ivrig efter at få ham vækket, så han kunne høre hvad natten øjensynligt, havde bragt ham. 'Du er helt blå i panden', fremstammede jeg, lettere overrasket over fænomenet og samtidig spændt på at opklare dette åbenbare mysterium.

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 4

Min far og jeg var hvert år på sommerferie i mine bedsteforældres sommerhus i Rørvig. Det var nogle af de lykkeligste øjeblikke i min barndom, ikke mindst fordi min far ofte var ædru i de perioder. Vi brugte således mange timer sammen b.la. med at spille badminton og crocket på den store naturgrund, som min farfar passede. Derudover cyklede vi lange ture i den smukke natur omkring Rørvig og tog ofte til havnen eller stranden. Selv når min far var ædru kunne ur-komiske begivenheder dog sagtens opstå, ja det hørte vel nærmest til sjældenhederne, hvis de ikke gjorde. En af de mest komiske situationer opstod netop en dag, efter en cykeltur til stranden
………………………………………………….

Read More
In transition

From Mama India to my Northern center

Am back in Denmark after a truly wonderful 7 weeks retreat in Varkala, Sout India. My body is in Denmark, my soul in India and the rest in that strange state of being in between worlds, lifes, dimensions - in transition.

Being a mutable soul, with a life path of multi creative, cultural and dimensional living, I am somewhat very familiar with the transitional state and yet I find it a mystery with deeper layers, than I might be capable of perceiving fully in this moment. Almost like a portal, that, as the days are passing on, is slowly closing, that is, if I dont stay fully aware of its potential. The potential of keeping my new indian state of being in this northern fisical reality. The potential of being in India inside, while my body interacts in this so - called, danish piece of land.

Read More
Surrender

Surrender to the life that is always unfolding around you
Just waiting for you to accept
Surrender to the love that was and will always be
Right in the consciousness of your presence

Surrender,
it is not all up to you
There is help everywhere
let go and allow
And you will see that everything was always written anyway
Always unfolding, only blocked by your stubborn unwillingness to see
Too see that you are only the passive part of the cosmic dance of life
Even trying, you will never succeed to lead
On the contrary that will make you suffer
Being the main cause of stress, illness, imbalance in every form

Read More
ODE TIL DET FORHÆRDEDE HJERTE

Tunge tilstande, tunge sind
Så godt som umuligt at lukke lyset ind

Ind bagved hvor kærligheden bor
Ind til hjertet, der hvor alting gror

Afmagt og modstand deraf
Giver det virkelig nogen mening at bære nag?

Har du overvejet at åbne dit forhærdede hjerte?
At inkludere kærlighed, skygger og smerte

Uundgåelig er vejen gennem dit dybeste sår
Spørgsmålet er ikke om, men hvornår?

Tiden er kommet til det endelig valg
Kærlighed eller forfald 

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 3

Min far var ikke den eneste original, der boede på Enighedsvej 16, omend den mand jeg vil beskrive i det følgende, var af en helt anden karakter. Preben Sonne var mildest talt ikke det mest medgørlige menneske at omgås og jeg husker tydeligt hvordan jeg var bange for ham, da jeg var lille. Han var lidt af et monster, med hang til endnu større mængder af alkohol end min far og med en konstant krævende, bitter attitude. Ja han var vel bortset fra det, nærmest modsætningen til min fars uskyldige, umiddelbare væsen. Min far var dog endnu mere bange for ham end jeg og frygten for Preben Sonnes kommando ordrer, kunne få ham til næsten hvad som helst som feks. at kravle over diverse hegn og bane sig vej igennem haver med bede, bare for at undgå at blive set. Undgåelses strategien var også på færde her!

…………………………………..

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 2

Nu har nogle af jer jo læst første del af føljetonen om min far og ved derfor hvordan han, udover alle de andre ting, havde det sært akavet med at lukke folk ind og tage telefonen. Det var for at sige det mildt, ikke helt let for sådan en nysgerrig lille sjæl som mig, som så utrolig gerne ville finde ud af hvem det var, der bankede på eller ringede til os – også udover Lasse Guitar  Som det er med børn, der gerne vil noget, udviklede også jeg en evne til at sørge for alligevel at få min vilje, i det her tilfælde ofte at få åbnet døren eller taget telefonen inden min far nåede at råbe: Du skal ikke lukke/ tage den. Smart eller…  Den følgende historie er en af mine favoritter, så komplet tosset og helt sikkert en af de oplevelser, der har lagt basen for min højt udviklede evne til at finde kreative løsninger selv i de skøreste situationer.

Read More
At give afkald

At give afkald er at give slip. Men hvis vi giver helt slip, hvad er der så tilbage? Hvis vi ikke forcerer noget, men bare er, hvilke mennesker, situationer og livs omstændigheder manifesterer sig så?

Dette har at gøre med loven om affinitet(tiltrækning) og spørgsmålet her er; hvad tiltrækker vores essens sig naturligt? Modsat hvad tiltrækker vores Ego sig, som jo kæmper med at ville have alting på en bestemt måde. En ting er sikkert, Ego’et vil under alle omstændigheder tiltrække sig situationer, mennesker og omstændigheder, der kræver mere kamp. Lige tiltrækker lige, hvorved vores essens vil tiltrække sig det, der faktisk korresponderer os på et dybere plan. Men det kræver at vi giver slip og dermed giver afkald på det, som vores Ego er overbevist om vi har brug for…

Read More
Far historier - fra en tragikomisk barndom, part. 1

Efter utallige opfordringer fra venner og bekendte, kommer der nu endelig en føljeton til ære for min elskede far og hans skøre, hjertevarme væsen.

Min far døde i 2002, 51 år, af lever svigt grundet mange års misbrug af alkohol, men på trods af hans tragiske skæbne og alt det svære, der fulgte med en barndom med ham ved roret, husker jeg allermest de mange spidsfindige og dybt komiske situationer. Efterhånden som jeg har fortalt dem vidt og bredt, er det blevet til små historier, som hver evig eneste gang åbner mit hjerte og forbinder mig med min far i mig. Det er disse historier jeg vil dele med jer. Feel free to laugh – Jeg sikker på min far griner med hinsides og jeg selv har svært ved at holde (latter) tårerne tilbage, når jeg beskæftiger mig med disse ur-komiske minder. Og bare lige inden I begynder at tvivle – JA, det er rigtige historier!

Read More
Tanker fra en 'Free Spirit'

Det er den tid på året, hvor den ene, af de to store lommer af frihed, jeg har indkorporeret i mit livs design, har indfundet sig. Det er sommerferie og tid til at være. Det er den periode, hvor jeg er taget væk for at få dagligdagen lidt på afstand og hvor jeg i ro og mag kan beskæftige mig med mine yndlings aktiviteter; at være, sanse og tænke store tanker, som jeg derefter kan lade flyde igennem mig og ned på et stykke papir eller en skærm. Voila! Her er nogle af dem.

Jeg føler mig dybt taknemmelig for denne frihed og hører ofte kommentarer som: hvor er du heldig og bare det var mig. Men sandheden er det ikke har noget med held, men til gengæld en hel masse med en lang række bevidste valg at gøre. En kontinuerlig og kompromisløs prioritering, som naturligvis har krævet sine fravalg. Når vi siger JA til noget, må vi sige Nej til noget andet. Det er logik for både fritgående og burhøns, men spørgsmålet er hvor mange, der lever efter det? Altså af mennesker..

Read More