Essentielle forårsfornemmelser

Noget spirer i mig, presser sig på, ligesom alle de små forårsblomster, der langsomt presser sig vej op igennem jorden…Det er forår på alle planer, udenfor og indeni mig…Mærker hvordan intet længere er umuligt, intet er bandlyst, hvad der før lå i dvale, underlagt en stærk kontrol, er nu frit og klar til at bryde igennem med al sin kraft…

På konkret vis spejler det sig i mit liv, hvor alt er under oprydning, opgradering, geninstallering…Alt hvad der, i månedsvis, har stået på huskelisten og som er blevet overvundet, gang på gang, af diverse overspringshandlinger, får nu pludselig, og på nærmest magisk vis, det lille hak, det så længe har ønsket sig…

Drømme bliver til mål, mål til gøremål…

Og her står jeg så midt i: opgradering af bolig- udvidelse, mere plads til mig også på det fysiske plan, virksomhed- der skifter navn og får nyt design – fra Holistic Living til Essential Living- har fundet fokus, en veludviklet 7’er, der nu har kontakt til 5’ erens enkelthed (jf. Enneagrammet), Investering i et business kursus og dermed ikke mindst en stå’en ved min indre business woman- som ellers har været associeret til min skrappe farfar og min skarpe mor- konklusion: no go for en sød, følsom pige, vis far blev ødelagt af farfar og mor…(Reminder: gammel disk, til genindstallering). Og fortsat: økonomien, der har fået sig et opsving- en tak til min “skrappe” farfar, som med, hvad man også kunne kalde ansvarlighed og økonomisk sans, kæmpede for at give mig fysisk mulighed for at udleve mine drømme, kærlighedslivet i proces- et farvel til min far og ikke mindst til skylden over, at det gik som det gik. Et farvel og tak for nu til min indre redder, en ny måde at relatere på, har set dagens lys. Diverse drømmeprojekter på tegnebrættet, for ja jeg må gerne drømme ligeså stort, jeg vil, for mig vokser træerne nemlig ind i himlen juuust because I’m worth it… så kære jantelov, bare fordi du havde fat i min familie, er det ikke ens betydende med, at du får lov at leve et sekund længere i mig, so if you haven’t already figured, I’m breaking up with you for good…Og fødslen af min egen blog, fordi jeg gerne vil dele hele mig med verden…alt det smukke og alt det grimme og alt det midt imellem…

For når vi skruer for os selv, så virker det på alle planer…lige såvel som når vi skruer ned…jo mere vi skruer op for vores sande selv, essens, sjæl, jo mere tiltrækker vi også alt det, der korresponderer vores energi og  frekvens..Jo mere vi er i alignment med os selv og universet, jo mere vil vores drømmeliv manifestere sig… Simpelthen fordi vores drømme i virkeligheden bare er billeder på vores essens/ sjæls frie udtryk og manifestation i den fysiske verden… Det er hvad jeg ser og mærker på egen krop ligenu… Manifestation…  Forårsblomster der springer op af jorden og ud af mig…

Når jeg kigger tilbage ser jeg også rejsen, og jeg ser ikke mindst hvordan alt i den ydre verden, hele vejen igennem, har svaret til, hvad der foregik på indre side…Som et spejl på, hvor meget eller nogle gange hvor lidt jeg var i kontakt med min essens… Jeg har flere gange hørt mennesker ytre sig om, hvordan de kunne ønske sig tilbage til barndommen eller teenageårene, hvor livet synes mindre kompliceret.. For mig har det været lige omvendt… Jeg startede ud med, tidligt, at blive revet ud af barndommens essensfylde og begyndte allerede som præ-teenager, aktivt, omend ubevidst, at søge tilbage… Som barn af forældre, der var så langt fra deres essens, at de måtte flygte i misbrug for at holde livet ud, et misbrug, der endte med at tage livet af dem, har det selv sagt været en kamp.. En sej kamp at udkæmpe og en nødvendig kamp at vinde… En kamp, jeg i dag, er taknemmelig for at have været igennem, fordi der, her på den anden side, er så meget liv, så meget at give…

Igennem kampen har der været få men ikke desto mindre effektive ventiler, hvorigennem min essens har kunnet leve. Dans, Cuba, rejser, skrivning, krop og terapi har været mine veje til at mærke mig selv- der, hvor jeg er kommet i kontakt med min dybeste essens kvalitet: en boblende, brusende livsglæde, der i sit fulde udtryk kan nå ekstatiske højder…Det, sted i mig hvor jeg mærker livet allermest intenst, der, hvor jeg er allermest tilstede, de øjeblikke af livsfylde, jeg virkelig husker…

Når man tænker tilbage på en rejse, er der altid oplevelser, der står klart frem- en af dem, var en grå og regnfuld forårsdag i 2003. Et ganske anderledes forår, i en ganske anderledes mig. Og dog så ens…

Vi befinder os på Baresso på Rådhudpladsen, den indre stemning er trist og tom, en fornemmelse ikke at have kontakt til mig selv. Det er en tid hvor essensen kun er til stede i korte glimt, hvor mit liv er præget af pænhed og Over jeg men også af den stædige indre kamp for at få fat i mig selv. En kamp for at lade min essens udtrykke sig. Den dag tog den pludselig fat og manifesterede sig i ord, der skrev sig selv…

Det blev til et digt, der, i den grad, beskriver min rejse…

Sigøjner

Jeg er født som en vild sigøjner

Til daglig en storslået løgner

Når jeg pæn og civiliseret, har friseret mit hår

Til den rigtige side

Så ingen kan vide

At jeg i virkeligheden ikke er en af dem

Men en stor slem…

 

Sigøjner blandt civil ingenører

Usleben diamant blandt Georg Jensens

Gypsy, der gibber efter vejret…

 

Drømmer om det sted jeg hører hjemme

Hvor de andre slemme

Bruger deres stemme

Og hvor farver og rod

Råder bod på dagen

Og gør mig endnu mere skrækslagen

For jeres intetsigende hvide verden

Hvor det er smerten, der dominerer

Og hvor færden af officerer, der promenerer

Er det mest spændende der sker…

 

Må indrømme

at jeg aldrig holder op med at drømme

at jeg slet ikke kan forstå

Hvorfor verden skal være så grå

Vil male jeres glade facade med farvelade

Vil bruge mine farvekridt

Og overmale alt hvad der er hvidt

Og være en ægte beskidt…

 

Sigøjner blandt civil ingenører

Usleben diamant blandt Georg Jensens

Gypsy, der gibber efter vejret...
For farver og mangfoldighed udenfor og indeni os, for hele mennesker i en hel verden 

God påske og held og lykke på DIN rejse mod essensen!