Back to All Events

Essential Motion & Mindfulness Retreat i Kerala, Syd Indien 2019


Forny din trætte vinter energi med 2 uger i skønne  Varkala, Syd Indien !

Kurset er tilrettelagt sådan at du starter dagen med 1 1/2 timers undervisning fra kl. 7.30-9.00 og afslutter med 1 1/2 times undervisning fra kl. 16.00-17.30.

Morgenens undervisning består af ca. 1 t og 10 min Essential Motion, min egen skønne blanding af yoga, pilates og gotved gymnastik ( se beskrivelse nedenfor) og ca. 20 min Mindfulness Meditation. Om eftermiddagen vil vi benytte os af varmen til at arbejde ind i dybe yogastræk efterfulgt af afspænding.

Ind imellem undervisningen har du fri til at opleve smukke Varkala - gå på stranden, hygge dig på cafeer, læse, gå i de små butikker eller evt. nyde en skøn ayur vediske behandlinger. Kerala bliver også kaldt ayur vedaens vugge.

Sidste undervisning er lagt sådan at du kan nå sol nedgangen på stranden eller oppefra de røde klipper - den er et must ☀

OM ESSENTIAL MOTION

Essential motion er en effektiv og helhedsorienteret træningsform, der gennem varierede øvelser med fokus på kropsbevidsthed, bevægelseskvalitet og åndedræt skaber balance i krop og sind.

Træningen bygger på essensen af Gotved Gymnastik, Yoga og Pilates og inkluderer alt fra dybdegående stræk, dynamiske øvelser hvor pulsen kommer let op, til effektiv styrke træning af musklerne især omkring centeret.

Der arbejdes både på gulv og på måtter og åndedrættet bliver brugt aktivt, som hjælp til at gå dybere ind i øvelserne. Undervisningen afsluttes med en meditativ afspænding, hvor kroppen blidt kan finde tilbage til sin naturlige balance. 

Essential motion øger din kropsbevidsthed, forbedrer åndedræt og koordination, løsner og optræner musklerne og giver dig ikke mindst et større overskud og velvære i både krop og sind… 

Alt det, vi har ekstra brug for i den grå, danske vinter!

PRAKTISK INFO

Kurset koster 3500kr som inkluderer al undervisning og indbetales ved tilmelding på. Reg. 7854 konto. 1287138. Skriv gerne navn og EM kursus udfor.

INDKVARTERING

Kurset foregår i år på det lækre Thirumvambadi Beach Resort, med udsigt lige ud til vandet. Hotellet har egen restaurant, swimmingpool og ayur vedisk center tilknyttet, hvor du, imellem undervisningen, kan tilkøbe skønne ayur vediske behandlinger. 
Du kan vælge at bo her, der er forskellige værelser og hytter til priser ml. 170kr – 550kr pr. nat. Se mere på www.thiruvambadihotel.com eller skriv til thiruvambadibeachretreat@gmail.com.

Hvis du hellere vil bo et andet sted, kan jeg hjælpe dig med at finde noget i området.
Er du i tvivl om noget, så skriv eller ring endelig.
Betaling for hotellet står du selv for samt alle udgifter til mad, lommepenge, ture, behandlinger mm.

BUDGET

Du kan spise og drikke godt for ca. 100-120kr om dagen. Maden er fantastisk og det aller bedste er, at du kan spise alt i Varkala, da hygiejnen er meget højere end de fleste andre steder i Indien, så hvis du ligesom jeg hader risikoen for at blive syg, kan du være helt rolig. Det eneste du skal holde dig fra er vandet, isterninger ect. så er du på den sikre side. Derudover kan du beregne udgift til Rickshaw nogle gange om dagen, som er rar at benytte sig af i varmen. Det koster ca. 100 Indiske rp pr. vej (10 kr – du tager bare et nul væk så har du danske kroner) for at komme til Helipad eller Temple road, som er det du vil benytte dig mest af.

FLYBILLETTER

Jeg plejer at rejse med Qatar Airways eller Emirates. Det er de bedste og har kun et stop i enten Doha eller Dubai. Hvis man vil rejse billigere kan jeg anbefale www.momondo.com eller www.travellink.dk at søge på. Vær opmærksom på at der ofte er to stop på de billigere ruter, hvis I flyver over Indiske lufthavne. Nogle vælger at tage en eller to dage i Delhi og så f. eks tage ud at se Taj Mahal. Skriv evt. hvis du overvejer det, der er ofte flere, som vælger den mulighed. Hvis du kommer alene og gerne vil rejse sammen med nogen, så kan vi også finde vi ud af det.

Ankomst d. 13.01 og sidste undervisnings gang d. 26.01, dvs. afgang tidligst d. 27.01.Du kan også vælge at komme før eller tage hjem efter. Det er altid dejligt med en blød overgang.


TRANSFER

Du kan booke din taxa fra lufthavnen ved at skrive til mig, så sørger jeg for du bliver hentet. Vær opmærksom på at chaufføren står med et skilt med dit navn på.
Det koster ca. 1500 rupees (150kr), som kan deles hvis man er flere.

VACCINATIONER

Obligatorisk er Hepatitis A og Stivkrampe/difteri. Der er lav risiko for kolera, tyfus, japansk hjernehindebetændelse, Hepatitis B som kan tages homeopatisk med naturlige dråber (det gør jeg selv). Se evt.www.homeoteket.dk ( Frederiksberg). Vi kommer ikke i områder med malaria og dengue, så det behøver du ikke bekymre dig om.

VISUM

Du behøver ikke længere stå i lang kø for at få visum!
Visa kan nu udfyldes elektronisk på nettet under den indiske ambassades hjemmeside, www.indian-embassy.dk, husk det hedder E-visa og koster ca.  370,-kr.
Under punktet "purpose of visit" skal du blot skrive tourism - IKKE yogakursus.
Ved kontakt adresse i Indien kan du skrive:
Thiruvambadi Beach Resort, North End Down Cliff, Thiruvambadi Road, Varkala, Thiruvanathapuram, Kerala, India.
Contact: Anoop (+91) 9562 454757
Sammen med ansøgningen, skal du indsende scan af (det står alt sammen inde på ambassadens hjemmeside): 
- fly billet
- pas
 - pasbillede

Der vil blive afholdt info møde senere på året, hvor du kan møde de andre deltagere, få svar på alle dine spørgsmål og ikke mindst blive varmet godt op med skønne billeder fra sidste års tur :-)

Kærligst, 

Manookah

 

 

Earlier Event: September 27
SOUL TALKS